Bröllop på budget

 

Det är inte alltid som man kan kosta på sig ett storslaget bröllop som människor man inte ens känner kommer att tala om i månader framöver. Ett bröllop, även om man inte bjuder så många gäster, är kostsamt. Har man en budget att följa måste man använda sig av några knep för att klara av det. 

Gästerna

Uteslut bekanta, arbetskamrater och släktingar som ni inte träffar så ofta. Bara för att man känner någon betyder inte det att man måste bjuda dem. Välj ut de som ni verkligen vill ska delta och därefter ser ni om ni måste stryka några personer.

Maten

Skicka runt och fråga om offerter hos flera cateringfirmor innan ni bestämmer er. Tänk på att ni kan ta ut en kuvertavgift istället för presenter av de inbjudna. Lista ut vad varje gäst kommer att kosta i matväg och sätt en lämplig kuvertavgift som täcker det mesta. Runt 250-300 kronor brukar vara max man kan begära.

Lokalen

Att hyra en lokal för en kväll kostar inte så mycket. Ring runt på era favoritställen och se vilka priser de har och se om ni inte kan köpslå lite. Tänk på att kolla lokaler samtidigt som ni kollar kyrkor så att datumet passar för båda. Man kan också välja att skippa kyrkan och ha ett så kallat borgerligt bröllop på en annan plats.

Kläderna

Hyr bröllopskläderna eller se om ni har något som ni kan låna av föräldrar eller vänner. Hyrda kläder kan sys in till en viss del så man får en bra passform. Klänningen och smokingen ska bara klä er i en dag. Under resten av ert liv har åtminstone klänningen ingen funktion så det finns egentligen ingen anledning varför man ska betala 10 000 och uppåt för ett plagg för en dag.