Alternativa smyckesval till ditt bröllop

 

vigselringarAtt gifta sig brukar vara en av de viktigaste stunderna i en människas liv, det enda som brukar kunna slå det är när man får se sitt barn för första gången. Även om traditionen har seder som sträcker sig långt tillbaka så hindrar det inte den från att förändras eller anpassa sig efter huvudpersonernas egna intressen och övertygelser.

Ett exempel på detta är att allt fler väljer ett alternativt smycke istället för den traditionella diamantringen. Detta kan bero på allt från praktiska skäl som att ena parten inte får bära ring på jobbet till etiska övervägningar då diamantgruvor på många ställen i världen kan ha hemska förhållanden. Vissa väljer helt enkelt att välja en billigare vigselring för att istället kunna satsa på en lyxigare smekmånad. Vilka alternativ finns det då? Vad är passande om man inte vill ha en vanlig diamantring. Detta är självklart väldigt individuellt och helt beroende på anledningen man väljer ett alternativt vigselsmycke.

Om man väljer ett smycke av etiska skäl finns det hur många andra alternativ som helst. Du får helt plötsligt friheten att inte bara välja form på ringen utan också välja färg på stenarna om du väljer att ha några sådana. Om du behåller samma budget kan du dessutom få större och mer imponerande stenar än vad du skulle fått om du valt diamanter.  Var inte rädd att välja smycken som inte är gjorda för att vara just vigselringar, värdet ligger i att smyckena är en representation för er kärlek för varandra, inte i priset juveleraren sätter. Mila silver säljer både smycken online och i butik och har ett stort utbud av smycken, många i alternativa designer. Allt från halsband i läder till ringar i guld i intressanta designer. Även om du lutar åt något lite mer traditionellt kan det vara bra att gå in på alternativa sidor för att få lite inspiration och se om det finns något som lockar, det är inte alltid vi vet vad vi vill ha innan vi ser det.